Skip to main content

TATINE PRIČE I PJESME


  Album nagrađen Diskografskom nagradom PORIN u kategoriji Najboljeg albuma za djecu 2022.! CD s 11 zabavnih i edukativnih pjesama i priča za mame, tate i klince.

  Svoj 13-ti studijski album Tomislav Goluban posvetio je – najmlađima!


  Ideja za nastanak ovog zanimljivog spoja potekla je iz knjige „Tatine priče“ Franje Ljubeja, među kojima je Goluban pet odabrao za ovaj projekt.

  Priče su oživjele u nadahnutim interpretacijama Gordane Kovačić i Marija Mirkovića postavši zvučnim igrokazima, a pjesme prema motivima iz priča nastale su kasnije, u inspiraciji Anamarije Nekić koja je napisala zabavne i poučne stihove.

  Glazbenu je kulisu autorski oblikovao Tomislav Goluban.

  U relizaciji i snimanju pridružili su mu se brojni prijatelji i kolege glazbenici među kojima su dvojica vokalnih solista – Adalbert Turner Juci i Jacques Houdek koji su otpjevali po jednu pjesmu. 

  TKO JE TOMISLAV GOLUBAN?


  TOMISLAV GOLUBAN JE SVIRAČ USNE HARMONIKE I SKLADATELJ IZ ZABOKA KOJI VEČ PREKO 20 GODINA NA ZANIMLJIV NAČIN SPAJA BLUES I HRVATSKU TRADICIONALNU GLAZBU.
  Od početka svoje muzičke karijere do danas, Tomislav Goluban uvodi razne muzičke inovacije, sarađuje s brojnim umjetnicima, osvaja nagrade i priznanja, educira mlade te kruni svoju diskografiju albumima iz same kolijevke bluesa – Chicaga i Memphisa…
  Osvojio je 5 Diskografskih nagrada Porin i 3 nagrade Status Hrvatske glazbene unije, nastupao u više od 20 različitih zemalja i 2 kontinenta (Europa i SAD), osvojio 4. mjesto na Svjetskom prvenstvu u sviranju usne harmonike u Njemačkoj 2005. i postao jedno od zaštitnih lica usnih harmonika Hohner.

  Kupnjom svakog CD-a aktivno podupirete domaću glazbenu scenu i njenu raznolikost izričaja, a nama glazbenicima omogućavate daljnje stvaranje.

  …jer ipak, glazbu stvaramo za Vas!

  HVALA!