Gdje se nalazite: Početna Edukacija

Edukacija

Poduka, instrukcije iz sviranja usne harmonike
Kako naučiti svirati dijatonsku usnu harmoniku?
Tomislav Goluban, profesionalni svirač s dvadesetogodišnjim iskustvom može Vam u tome pomoći. Osvajač 4 Porina i 3 Status nagrade, stručno se usavršavao u Njemačkoj i Americi gdje je učio od najznačajnijih predstavnika žanra. Blues, rock i etno glazba na dijatonskoj usnoj harmonici, njegova je specijalnost. Ove poduke namijenjene su svima, bez obzira na spol, dob, iskustvo i glazbenu naobrazbu. Ako možete disati, možete naučiti svirati usnu harmoniku! Više informacija na e-mail: golubantomislav@gmail.com

2014. OŠ MAHIČNO

Ruksak (pun) kulture projekt je koji omogućava usvajanje i približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima koji žive u sredinama s ograničenom dostupnosti kulturnim i umjetničkim sadržajima.
Projekt zajednički provode Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta kao dopunski program potpore kurikulu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

Usna harmonika i korijeni suvremene glazbe


2011.

"Upoznajmo Glazbu - Blues in the Schools"
Projekt glazbenih radionica za osnovnoškolski uzrast pod nazivom "Upoznajmo glazbu - Blues in the Schools",  počinje u ožujku i predstaviti će se u desetak škola u gradu Zagrebu i okolici. Školski koncerti dopuna su nastavnog plana i programa te učenicima pružaju mogućnost da u svom okruženju upoznaju glazbu, glazbala i glazbenike te uspostave nove kulturne vrijednosti. Radionice su namijenjene djeci od 7 do 14 godina,  a temelje se na kombinaciji teorije i prakse. Djeci se na ovaj način pruža mogućnost glazbenog izražavanja, dok grupni rad potiče njihovu socijalizaciju i dodatno ih motivira. Radionice se odvijaju  skupno (više razreda  u jednom prostoru, učionici ili dvorani), a glazbu dotiče u svim njenim žanrovima: od samih početaka 1920-tih te razvoja bluesa glazbe kroz desetljeća. Predavači su članovi Hrvatskih Blues Snaga, polufinalisti IBC Tomislav Goluban, instrumentalista - usnoharmonikaš i Nebojša Buhin, instrumentalista - gitarista.
Projekt je ostvaren uz potporu Hrvatske udruge za zaštitu izvođačkih prava te partnere Hrvatsku Glazbenu Unije Podružnicu grad Zagreb i Mega Muzika.

DOJMOVI UČENIKA:
OŠ Dubrava - PŠ Farkaševac link