Gdje se nalazite: Početna Diskografija Libertin trilogija

Libertin trilogija

Tomislav Goluban - novi CD maksi singl - Libertin trilogija

Nakon dva studijska albuma (Pigeon`s Flight, Mr.B.) i maksi singla Brzi vlak, usnoharmonikaš Tomislav Goluban objavio svoj novi CD maksi singl Libertin trilogija. Novi singl sadrži dvije potpuno nove pjesme: Libertin i Vinski vrh, od kojih se prva na singlu, uz osnovnu, nalazi još u blues i boogie verziji. Libertin trilogija je drugi najavni singl Golubanovog trećeg studijskog albuma planiranog za jesen ove godine. Kao i singl Brzi vlak otpjevana je u potpunosi na hrvatskom jeziku što predstavlja ozbiljan zaokret u njegovoj karijeri i najavljuje kompletno hrvatski album radnog naslova Zagorje blues. Novi singl nastao je inspiriran čestim druženjima na Vinskom vrhu med pitomim bregima Hrvatskog zagorja i legendom o Libertinima. Tekst pjesme Libertin napisao je zagorski pjesnik Zvonko Kudelić - Žuna, dok glazbu potpisuje Goluban. Uz Golubanov prateći bend Little Pigeon`s ForHill Blues (Darko Aljinović - File, Tomi Novak, Mihael Vlah) na singlu su gostovali i brojni gosti: Adam Končić, Lidija Bajuk, Boris Šaronja, Davor Rodik, Zoran Haraminčić-Hara i Nebojša Buhin.

Legenda o Libertinu / Vinarija Vinski vrh

Kad su se rimski vojnici vraćali iz ratova u Trakiji i Daciji, zastajali su na Vinskome vrhu, krijepili se vinom i pripremali za nove ratne pohode. Za vjetrovitih noći, kruži legenda, posjećivali su ih vile i vilenjaci i hrabrili ih pjesmom. Kad bi vojnici pozaspali, šumska su im bića posakrivala oružje kako ratova više nikada ne bi bilo.

I danas se na Vinskome vrhu, u noćima obasjanima mjesečinom, iz podruma čuje pjesma vila i vilenjaka. Vinogradarima pomažu nakon napornih poslova u vinogradu, a podrumarima dodajući vinima arome, okuse i posebnu opojnost. Uz vile i vilenjake, tu je i njihov tim stručnjaka, sastavljen od sedmero stalno zaposlenih djelatnika, čiji je plod rada, zalaganja i nesebične ljubavi vrhunska vinska kapljica Libertin.

U vinariji Vinski vrh ne gledaju na tržišne trendove, ne podilaze masovnom ukusu i ne trče za brzom zaradom nego uistinu uživaju u stvaranju vina. Njihova su vina zanosna i pitka, puna i svježa te sortno prepoznatljiva. Ona su ravna vinima napravljenima s podjednakom ljubavlju u svim drugim vinskim regijama svijeta. Libertin su vina prirodna. Znaju da je svaka godina drukčija i u njihovim se vinima prepoznaje koliko je te godine bilo sunca, kada je padala kiša i jesu li se vjetar i ptice obrušili na grozdove. Njihova su vina osobna karta svih ljudi koji od trsa do boce sudjeluju u proizvodnji i koji ih s ponosom vama nude u čaši.

Diskografija