Gdje se nalazite: Početna Članci Novosti

Novosti

Novi video spot feat. Zdenka Kovacicek
23.04.2013

Pogledajte premijeru novog spota (ujedno drugi singl sa albuma "Med bregi") za pjesmu "Oci moje ocice" feat. Zdenka Kovacicek - CMC televizija, srijeda 24.04., 19h

Porin 2013. - Nominacija u Blues kategoriji
06.03.2013

PORIN 2013.
Nominacije u kategoriji br. 17 (Najbolji album blues glazbe)
-Hard Times, EDUARD JIMMY MATEŠIĆ, Menart/Arija
-Med bregi, TOMISLAV GOLUBAN & LPFB, Menart/Spona
-The Best Of Zagreb International Blues Festival So Far, RAZNI IZVOĐAČI, Spona

Novo! Fotogalerija 2012.
25.12.2012
BROJ 1 - MED BREGI - na vrhu top liste
04.12.2012

MED BREGI, duet sa Tamarom Obrovac - blues pjesma na vrhu top liste HR TOP 20 hrvatskog radija!!

MED BREGI na HR top 20 - 3/10
28.11.2012

MED BREGI pri vrhu top liste Hrvatskog radija!!

Osvojena nagrada Fender Mega Muzike
28.11.2012

Zdenka Kovačiček i Tomislav Goluban nagrađeni su za glazbenu suradnju koja je realizirana u pjesmi Oči moje očice na aktualnom, petom studijskom albumu Tomislava Golubana „Med bregi“. 

„Tomislav Goluban i Zdenka Kovačiček su ostvarili prekrasnu glazbenu suradnju u pjesmi „Oči moje očice“ koju je, na tekst Josipa Grdena, komponirao Tomislav Goluban, a prema sjećanju na melodiju koju je svirao Tomislavov djed na usnoj harmonici. Nakon što su sve pjesme za album „Med Bregi“ bile snimljene, Tomislav ih je poslao Zdenki koja je odabrala baš „Oči Moje Očice“ kao pjesmu koja joj se učinila najbliža njenom blues izričaju. Svojom bezvremenskom vokalnom interpretacijom Zdenka je uspjela objediniti zagorsku popevku i  blues ujecaje u prekrasnu pjesmu koja budi nostalgiju i ljubav prema zagorskim bregima i ljepoti tradicionalnog življenja u srcima svakog slušatelja.“

Prva inozemna recenzija albuma
08.11.2012

World Of Harmonica

Prva inozemna recenzija albuma MED BREGI, ocjena 10/10 - OUTSTANDING PIECE OF MUSIC. Hvala Engleskoj!

Radio gostovanja
07.11.2012

08.11. Radio Hrvatsko-zagorje Krapina, 15:30

10.11. Hrvatski radio 2. prog., Radna subota, 10:30-11:30

10.11. Radio Kaj, 13:00

10.11. Radio Marija Bistrica, 17:00

MED BREGI na HR TOP 20
05.11.2012

MED BREGI na top listi Hrvatskog radija!!

+ NOVI ALBUM: Med Bregi +
23.10.2012

Nakon jednogodišnje pauze, naš istaknuti svirač usne harmonike i ponosni dobitnik 3 Porina - Tomislav Goluban, predstavlja svoj peti studijski album „Med bregi“ na kojem je ugostio poznate vokalne solistice: Tamaru Obrovac, Zdenku Kovačićek, Lelu Kaplowitz, Singrlice, Hanu Hegedušić, Kseniju Erker i Bojanu Klepač.

Na kojem je tragu album možete poslušati u previewu na sljedećem linku: http://www.youtube.com/watch?v=3ENl7HDpqg4

Ideja za ovaj album došla je nakon smrti njegovog djeda Jožeka koji je često znao zapjevati stare zagorske napjeve i puhnuti „v orgulje“. Inspiriran tim sjećanjima, Tomislav je napravio tri pjesme koje su na ovom albumu; Oči moje očice, instrumental Dedina polka te autorska priča vezana za odumiranje starih malih vinograda „Grozdje blues“.

„Pošto sam se nažalost prekasno sjetio da iskoristim dedinu memoriju, album sam dopunio obradama poznatih zagorskih melodija koje sam pak izabrao vođen nekim subjektivnim, unutarnjim blues kriterijem. Neke su dovedene do neprepoznatljivosti, ali to je bilo moje trenutno gledište ove glazbene problematike“ rekao je Tomislav Goluban

Na samom početku idejnog rješavanja melodija i harmonijskih sklopova puno mu je pomogao mladi i vrlo talentirani pijanist Jurica Vugrek dok su Aleksandar Vešić (bas) i Igor Vugrek (bubanj) razvili ritam priču.

Robert Polgar je nevjerojatnim sposobnostima obogatio pjesme sekcijom puhača, a talijanski gitarista Mike Sponza je „potegnuo“ gitare na većini pjesama. Šećer na kraju su bile dame koje su vokalne dionice obogatile i pjesme provele u neke nove dimenzije.

Popis pjesama na albumu:

Med bregi (link)
Oči moje očice
Lepe ti je zagorje zelene
Meknite se vse gore
Jedna pura, dva pandura
Rano v jutro
Dobro mi došel prijatelj
Grozdje blues
Bertija
Dedina polka
Kusica blues