Gdje se nalazite: Početna Članci Novosti

Novosti

Osvojena nagrada Indexi (BiH)
05.06.2010

U susjednoj nam Bosni i Hercegovini, album Zagorje Blues osvojio je nagradu Indexi u kategoriji Blues Album Godine.

Osvojena nagrada Porin 2010.
16.05.2010

Od dvije nominacije za nagradu Porin 2010.
kat. br.13 - NAJBOLJA INSTRUMENTALNA IZVEDBA (Vinski vrh)
kat. br.17 - NAJBOLJI BLUES ALBUM (Zagorje Blues)

nagrada je osvojena u kategoriji br. 17 :
NAJBOLJI BLUES ALBUM - ALBUM ZAGORJE BLUES
IZVOĐAČ - TOMISLAV GOLUBAN & LITTLE PIGEON’S FORHILL BLUES
GLAZBENI PRODUCENT - TOMISLAV GOLUBAN
NAKLADNIK - SPONA / AQUARIUS RECORDS

Izvještaj: Muzika.hr

Glazbenik godine
13.04.2010

NAGRADA STATUS, 12.04.2010. RIJEKA, STEREO DVORANA

TOMISLAV GOLUBAN - NAJINSTRUMENTALIST 2009.

Status: nagrada za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja
Hrvatska glazbena unija od 1997. godine dodjeljuje nagradu Status za najbolje instrumentaliste. Ovogodišnja dodjela je četrnaesta po redu: za Status su mogli biti predloženi instrumentalisti, redovni članovi Hrvatske glazbene unije, koji su u protekloj godini objavili vlastita izdanja i/ili su gostovali na albumima drugih izvođača.

Glazbenik godine: i ovogodišnji dobitnici nagrade Status među sobom su birali naj-instrumentalista, kolegu za kojega smatraju da je svojim talentom i umijećem posebno obilježio prošlu godinu. Nakon što je za 2007. to priznanje dobio gitarista Elvis Penava, a za 2008. bubnjar Branimir Gazdik, ovogodišnji dobitnik je zagorski blueser Tomislav Goluban (usna harmonika) koji je prema glasovima svojih kolega glazbenika, na 14. dodjeli nagrada Status proglašen najboljim instrumentalistom u protekloj godini.

http://nagrada-status.hgu.hr/

+VIDEO youtube

HTV 1 "Alpe Dunav Jadran"
08.03.2010

HTV 1 - 10.03.2010. 15:35, 04:35
Alpe Dunav Jadran
Nagradu Wittgenstein zovu i Austrijski Nobel. Ove godine dobio ju je prof. Gerhard Widmer za iznimna znanstvena dostignuća u istraživanju umjetne inteligencije.
Nedavno je izvučen Bugatti, 70 godina "parkiran" na dnu jezera Lago Maggiore. Tamo je završio vjerojatno zbog neplaćenog poreza. Što sad s njim?
Stara tvornica tekstila u Augsburgu i sad opstaje kao muzej i industrijski spomenik prve vrste.
Zagorje Blues najnoviji je izdanak pomame za tom vrstom glazbe u Hrvatskoj. Tko su domaći blueseri?
Urednik: Daria Marjanović

Koncertna promocija albuma "ZAGORJE BLUES" u Zagrebu
23.01.2010

Kako je prošlo koncertno predstavljanje novog albuma ZAGORJE BLUES u zagrebačkom klubu SAX
Hvala svima:)

Kompilacija Hrvatskih Blues Snaga
17.12.2009

BlueStone, Spona i Croatia Records objavili su trostruki cd box "BlueSax! Live!" na kojem su TG & LPFB odsvirali autorski instrumental "Mr. B."

Više informacija na  stranicama Hrvatskih Blues Snaga

Novi radio singl "BOŽIĆNI BLUES"
30.11.2009

Poslušaj na myspace

BOŽIĆNI BLUES
Glazba: Tomislav Goluban, Tekst: Zvonko Kudelić - Žuna, Aranžman: Dražen Buhin
I dok polako ulazimo u doba godine u kojem nas zvončići u podlozi radijskih i TV reklama vabe u neki od mnogobrojnih shopping centara gdje uz zvučnu kulisu u pravilu uvijek istih veselih Božićnih pjesama kupujemo uglavnom nepotrebne stvari – iz glazbene radionice Tomislava Golubana stiže potpuno drugačija Božićna kompozicija. Riječ je o songu socijalne tematike imenom Božićni blues koji je nastao nekoliko dana po uvođenju popularnog hrvatskog „harača“ i inspiriran je problemima svih onih malih ljudi koji neće moći kupiti poklone svojoj djeca za pod bor, a čije anonimne sudbine svakodnevno pratimo u informativnim emisijama prije i poslije već spomenutih reklama.
Tekst pjesme napisao je, sada već dugogodišnji, Golubanov suradnik Zvonko Kudelić Žuna i u njemu se bavi vječnim razlikama onih koji imaju i onih koji nemaju. Jer klasična slika iz starih američkih crno-bijelih božićnih filmova u kojima jedni u bogato ukrašenim dućanima kupuju hrpetine stvari, a drugi to samo mogu gledati s ceste kroz prozor, kao da se preselila u našu recesijsku hrvatsku stvarnost, još dodatno potencirana blještavilom novootvorenih hramova trošenja. Dodatna sol na ranu svakodnevno stiže u vidu pustih milijuna „naših“ novaca koji su nepovratno izgubljeni u moru raznih korupcijskih afera koje kao na pokretnoj traci do jučer bogate uglednike otkrivaju beskrupuloznim kriminalcima.
I usprkos svemu nitko se baš i ne buni. Samo studenti. Živio Matija Gubec!

Nagrada Fender Mega Muzika 2009.
25.11.2009

Godišnja nagrada 2009., MEGA MUZIKA, Fender - Roland, za izniman doprinos glazbi u sviranju usne harmonike

Big congratulations to you for being elected to be the winner of "Mega Muzika" Award 2009.
Your name is connected with the category: the biggest influence in playing blues mouth harmonica". We all at Hohner are proud that you play our Hohner harmonicas and as a gift from our side please receive our absolute brand new "Crossover" harmonica and some other items. We consider this as our appreciation for your excellent work in promoting and featuring Hohner harps in Croatia.
HOHNER Musikinstrumente, GmbH & Co. KG, November 12, 2009