Gdje se nalazite: Početna Članci Novosti

Novosti

Nominacija za nagradu Status 2011.
29.03.2011

Nagrada Status 2011.
Nagrada za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja - kategorija "Ostala glazbala"

Support Albert Leeju!
22.02.2011

Tomislav Goluban nastupit će 22.03. u zagrebačkom Boogaloou kao support country rock legendi Albert Lee-ju.
Ovu je informaciju jučer potvrdio management banda. Obzirom da Albert Lee i Hogan’s Heroes ‘sugeriraju’ da se za njihove nastupe ne ugovara predgrupa, ova vijest je još jedna potvrda kvalitete Tomislava Golubana koja će svoju potvrdu zasigurno naći na svjetskoj glazbenoj sceni.
Goluban je početkom rujna potpisao ekskluzivni izdavački ugovor s diskografskom kućom Croatia Records i izdao svoj četvrti album "200$ SUN Memphis Album" koji je početkom 2009. snimljen u antologijskom "Sun" studiju i na dva koncerta u klubovima legendarne Beale Street u Memphisu.
Ulaznice za veliku, a vjerojatno i jedinu ovogodišnju, country feštu potražite u sistemu Eventima www.eventim.hr, Boogaloo Club-u – ul. grada Vukovara 68 i TMS Music Shop-u – Ul. J. Žerjavića 7/2 , po cijeni od 160 kuna u pretprodaji. Na dan koncerta morat ćete izdvojiti 20 kuna više.

"200$ SUN" Recenzija - Nizozemska
09.01.2011
Intervju - Radio Sensations, Francuska
17.12.2010

Intervju na francuskoj radio postaji RADIO SENSATIONS, večeras od 19:35

Novi spot!
11.10.2010

"200$ SUN Memphis Album" osim audio materijala sadržava i bonus video materijal u obliku dokumetarnog filma Grabrovec - Tennessee, snimljen ahvaljujući ideji Dražena Buhina i kameri Davora Batisweilera. Naknadno je sve skupa doradio i montirao Zoran Stajčić.  U taj video materijal inkorporiran je i 1. video spot za istoimenu pjesmu čije je stihove napisao Robert Grubić – Gobo, nekoliko dana prije odlaska u Ameriku. Male izmjene u tekstu te glazba, nastale su u  iznajmljenom Chevyju negdje između Nashvillea i Memphisa. Spot je snimljen u SUN studiju te na ulicama Memphisa i Nashvillea. Režiju potpisuje Zoran Stajčić.

YOU TUBE

 

Intervju Vip.hr
04.10.2010
Tomislav Goluban potpisao za Croatia Records
20.09.2010

Naš najistaknutiji i najnagrađivaniji virtuozni usnoharmonikaš - Tomislav Goluban - potpisao je početkom rujna ekskluzivni izdavački ugovor s diskografskom kućom Croatia Records za koju će izdati svoj četvrti album. Riječ je o albumu "200$ SUN Memphis Album" koji je početkom 2009. snimljen u antologijskom "Sun" studiju i na dva koncerta u klubovima legendarne Beale Street u Memphisu. Uz deset pjesama s američkog juga, tu su i dvije snimke nastale kasnije u studijima u Zagorju i Chicagu, od kojih je "Memphis Sara" inspirirana istinitim nemilim događajima u hotelu predgrađa u Memphisu.
   
"200$ SUN" svjetlo će dana ugledati sljedeći tjedan, a nulta je promocija albuma zakazana za petak 01.10. u sklopu "1st BBF Blues & Rock Weekenda" u Bikers Beer Factory, Savska 150, na kojem će u tri dana i na dvije pozornice (uz besplatan ulaz) nastupiti 13 izvođača. Tijekom listopada, Goluban će promovirati album po Hrvatskoj, dok će se prva internacionalna "200$ SUN Memphis Album" promocija dogoditi u sklopu najvećeg francuskog blues festivala "Blues sur Seine" na kojem će Goluban nastupiti 11., 12. i 13. studenog.