Gdje se nalazite: Početna Članci Novosti

Novosti

MED BREGI na HR TOP 20
05.11.2012

MED BREGI na top listi Hrvatskog radija!!

+ NOVI ALBUM: Med Bregi +
23.10.2012

Nakon jednogodišnje pauze, naš istaknuti svirač usne harmonike i ponosni dobitnik 3 Porina - Tomislav Goluban, predstavlja svoj peti studijski album „Med bregi“ na kojem je ugostio poznate vokalne solistice: Tamaru Obrovac, Zdenku Kovačićek, Lelu Kaplowitz, Singrlice, Hanu Hegedušić, Kseniju Erker i Bojanu Klepač.

Na kojem je tragu album možete poslušati u previewu na sljedećem linku: http://www.youtube.com/watch?v=3ENl7HDpqg4

Ideja za ovaj album došla je nakon smrti njegovog djeda Jožeka koji je često znao zapjevati stare zagorske napjeve i puhnuti „v orgulje“. Inspiriran tim sjećanjima, Tomislav je napravio tri pjesme koje su na ovom albumu; Oči moje očice, instrumental Dedina polka te autorska priča vezana za odumiranje starih malih vinograda „Grozdje blues“.

„Pošto sam se nažalost prekasno sjetio da iskoristim dedinu memoriju, album sam dopunio obradama poznatih zagorskih melodija koje sam pak izabrao vođen nekim subjektivnim, unutarnjim blues kriterijem. Neke su dovedene do neprepoznatljivosti, ali to je bilo moje trenutno gledište ove glazbene problematike“ rekao je Tomislav Goluban

Na samom početku idejnog rješavanja melodija i harmonijskih sklopova puno mu je pomogao mladi i vrlo talentirani pijanist Jurica Vugrek dok su Aleksandar Vešić (bas) i Igor Vugrek (bubanj) razvili ritam priču.

Robert Polgar je nevjerojatnim sposobnostima obogatio pjesme sekcijom puhača, a talijanski gitarista Mike Sponza je „potegnuo“ gitare na većini pjesama. Šećer na kraju su bile dame koje su vokalne dionice obogatile i pjesme provele u neke nove dimenzije.

Popis pjesama na albumu:

Med bregi (link)
Oči moje očice
Lepe ti je zagorje zelene
Meknite se vse gore
Jedna pura, dva pandura
Rano v jutro
Dobro mi došel prijatelj
Grozdje blues
Bertija
Dedina polka
Kusica blues

Premijera spota MED BREGI
06.10.2012

Tomislav Goluban & LPFB feat. Tamara Obrovac
Premijera spota za pjesmu Med bregi (koja najavljuje istoimeni album), biti će u ponedjeljak 8.10.2012. u 19 sati na CMC-u i Muzika.hr. Spot je sniman na Vinariji Vinski vrh (Hrašćina-Trgovišće), 21.07.2012.

Premijera singla MED BREGI
01.10.2012

Tomislav Goluban & LPFB feat. Tamara Obrovac

Premijera singla Med bregi

Danas, 1.10. od 13.30h, Hrvatski radio 2. program, emisija 'U pola 2'

Novi studijski album
26.09.2012

Stiže novi, 5. po redu studijski album zagorskih bluzera. Više informacija uskoro...

Mini club tour in Spain
17.04.2012

Concerts in Madrid with great Tonky De La Pena and his Blues Band!

Nova kolekcija majica
27.03.2012

Stigla nova kolekcija majica (ženske i muške)!