Gdje se nalazite: Početna Članci Novosti

Novosti

Perun.hr - recenzija albuma MEMPHIS LIGHT
22.05.2020

Recenzija albuma MEMPHIS LIGHT by Perun.hr

Memphis Light - Blues Matters (UK)
28.03.2020

Here we have one of Croatia's top Blues recording stars on his twelfth (11th!) studio album and it could be the one to get their name known to a wider audience, Tomislav and his band the Little Pigeons are in splendid form here, going through a 10 track collection of original material with only one track being a cover version of House of the Rising Sun, oh not another one I hear you groan, but be patient and listen to the bands own take, albeit a little bit shorter than my own version. Tomislav is a master of the Blues harmonica, having come 4th at the Worlds Harmonica Championships in Germany in 2005, is a Hohner endorsee and has won awards all over the shop, so you can expect top quality harp and that is just what you get, but not to the exclusion of the rest of the band who all acquit themselves superbly. Tomislav even sounds like BB King on a couple of numbers. I don't normally pick out individual tracks, but I have to say that the title track Memphis Light is a superb piece of Blues and is almost a slow gospel number and I particularly liked Disappear for good. Will we see them over here? I would like to think so, but as they are often playing in the States, we may have already missed the boat.

DAVE STONE, Blues Matters, issue 113, Apr/May 2020

Intervju - 24 sata
19.01.2020

Intervju 24h - L I N K

INTERVJU - Blues.gr (SAD)
14.01.2020

Intervju - Blues.gr

Objavljen 11-ti studijski album MEMPHIS LIGHT
10.01.2020

Golubanova usna harmonika ponovno sjaji, ovaj put pod svjetlima Memphisa
    
Od početka karijere do danas, Tomislav Goluban dokazuje virtuoznost, uvodi razne glazbene inovacije, surađuje s brojnim umjetnicima, osvaja nagrade i priznanja, educira mlade te kruni svoju diskografiju albumima iz same kolijevke bluesa; Chicaga i Memphisa. „Memphis Light“ je Golubanov 11. studijski album, koji je nastavak prethodnika „Chicago Rambler“ s kojim je ostvario do sad najzapaženiji inozemni uspjeh, postigavši odlične pozicije na specijaliziranim TOP ljestvicama diljem svijeta, a proglašen je petim najboljim albumom Chicago bluesa te 86-tim najboljim blues albumom 2019. godine (Roots Music Report).
Od 10 pjesama na albumu „Memphis Light“, Goluban autorski potpisuje njih 9. Kao što je istaknuto i u naslovu, Goluban je ovaj put otputovao na jug te u Memphisu u Ardent studiju s američkim glazbenicima u nekoliko dana snimio cijeli materijal.
Nogometnim rječnikom, ako svaki od dosadašnjih 11 Golubanovih albuma ima svoju poziciju, sasvim je svejedno koju ima "Memphis Light", jer on je kapetan momčadi. Golubanovo hrabro izlaženje iz dosadašnjih okvira rezultirali su odličnom glazbenim materijalom, koji su pohvalili i američki glazbeni kritičari:
Tomislav Goluban shines a huge “Memphis Light” over the blues community with this powerful and well-crafted set!
You feel and believe everything happening in the song because you trust Goluban.
He’s all about playing the perfect part for every section of every song with an almost Zen-like commitment.
There are very few blues artists like Goluban and he’s doing something new that lots of blues fans are going to want to check out.
He’s a solid workmanlike performer who plays a great harp and has a pleasant deep voice.
A wild set that's way more than a diversion or a novelty, it's the real deal.

1. Hayloft Blues
2. Fun Starts Here
3. Country Bag
4. Disappear For Good
5. Memphis Light
6. House Of The Rising Sun
7. Spirit Will Never Get Old
8. Party Time Blues
9. Woman Needs A Man
10. Can I Be What I Want

BUY LINKS:
Digitalni servisi
Web shop
CD Baby

Memphis Light - recenzije albuma
04.01.2020

Recenzije albuma na L I N K U

Chicago Rambler - 2019.
01.01.2020

Prema godišnjoj statistici servisa Roots Music Report, album CHICAGO RAMBLER je proglašen brojem 5 na top listi albuma Chicago bluesa, a poziciju 86 od 200, zauzeo je na listi najboljih albuma BLUES glazbe u 2019. godini - na svjetskoj razini

HAYLOFT BLUES - 1. singl s nadolazećeg albuma "Memphis Light"
28.10.2019

”Hayloft Blues” je novi video spot i najavni singl novog, jedanaestog po redu, studijskog albuma „Memphis Light“ koji će Tomislav Goluban na diskografskoj etiketi Spona objaviti početkom 2020. godine.
Pjesma je inspirirana starim vremenima i seljacima koji su sijeno za „blago“ (stoku) na poljima skupljali ručno bez pomoći mehanizacije i sve je funkcioniralo. Susjedi su međusobno pomagali jedni drugima bez novčane naknade, a u proces je bila uključena cijela obitelj. Sijeno se vilama bacalo na zaprežna kola koja su vukli konji, krave ili volovi, a sve je bilo popraćeno pjesmom, zabavom i naravno, teškim fizičkim radom.
„U razgovoru s prijateljem Jay Sielemanom, primijetio sam da je taj proces bio identičan u Hrvatskoj i Americi pa mi se tematika učinila zgodnom da opet povežem dva udaljena kontineta kroz univerzalni, glazbeni jezik“, objasnio je Tomislav Goluban
Katkad se sijeno na oba kontinenta koristilo i za razne ljubavne aktivnosti, a o tome saznajte više u pjesmi za koju je snimljen i videospot. Režiju potpisuje Tin Borovčak, a produkciju "CloudMedia".

TEKST I GLAZBA: Tomislav Goluban
PRODUCENTI: Jeff Jensen, Tomislav Goluban
SNIMANO u Ardent Studios, Memphis, SAD
SNIMATELJ: Mike Wilson
GLAZBENICI:
Tomislav Goluban: vokal, usna harmonika
Jeff Jensen: el. gitara
Bill Ruffino: bas
David Green: bubnjevi