Gdje se nalazite: Početna Članci Novosti

Novosti

Singl TEBE RAD IMAM
09.01.2017

2. singl s albuma KAJ BLUES ETNO

Tomislav Goluban na 8. je Croatian Blues Challenge-u u Zagrebu, proglašen najboljim izvođačem u solo/duo i bend kategoriji, što dosad nije uspjelo niti jednom hrvatskom blueseru. Tom je pobjedom osigurao plasman na svjetsko blues natjecanje, International Blues Challenge. 33-će izdanje ove manifestacije održat će se krajem siječnja u američkom Memphisu, kolijevci bluesa i rock'n'rolla, gradu Elvisa Presleya i mnogih drugih glazbenih ikona. Goluban i bend kojeg čine Krunoslav Zver, Hrvoje Funda, Dragutin Hojsak i Vjekoslav Geček od 31. siječnja do 4. veljače odmjerit će snage sa 300-tinjak bluesera iz cijelog svijeta.

Na nedavno objavljenom osmog albuma ''Kaj Blues Etno'', uz obrade tradicijskih napjeva, možete poslušati i pregršt novih autorskih naslova. Jedan od njih je i novi singl ''Tebe rad imam'', za kojeg Tomislav potpisuje i glazbu i stihove, dok je vokal savršeno interpretirao najpoznatiji zagorski bas Adalbert Turner - Juci koji je na spomenutom albumu otpjevao šest pjesama. ''Tebe rad imam'' ljubavna je razglednica, puna poštovanja i divljenja. Kako je glazba ljudima već tisućljećima kanal za izražavanje raznih emocija, tako je i najčešća pokretačka snaga za njeno stvaranje, upravo ljubav.
''Ljubav se često koristi kao početna točka za stvaranje glazbe, jedna je od najljepših darova koje umjetnik može nekome dati. Rad imamo svaki dan kad otvorimo oči i kad krenemo leći, ta nas emocija hrani i motivira, vodi i oblikuje. Juci je svojim vokalom ovoj pjesmi dao poseban ugođaj, a i mislim da smo na neki način pomakli granice u razotkrivanju mekih srca emotivnih zagorskih mužof, pogotovo kad je ljubav usmjerena na pejzaž, kljeti i vinograde'', našalio se Goluban. 
YouTube LINK    
YouTube LINK instr. verzija   

NOVO! Božićni singl!
02.12.2016

Dvostruki božićni singl Tomislava Golubana: BO BO BOŽIĆ + SVIM NA ZEMLJI (instr.)

I dok se sa svojim bendom priprema za Svjetsko blues natjecanje u američkom Memphisu krajem siječnja sljedeće godine, Goluban objavljuje božićni singl s dvije nove pjesme.
Poznata "Svim na zemlji" snimljena je u instrumentalnoj verziji, a u autorskoj "Bo Bo Božić", dominira bogat instrumentarij, sekcija puhača i naravno, usna harmonika. Vesela atmosfera, toplina doma i zajedništvo, glavni su motivi ove božićne priče u kojoj: kuglice na boru, njišu se čekaju zoru, dok iz našeg kamina, toplina nam svira. Pleši i zapjevaj, sretan Božić nek je Vam, na krilima anđela, vedar i nasmijan.

BO BO BOŽIĆ
Glazba i tekst: Tomislav Goluban
Ar.: Tomislav Goluban, Aleksandar Vešić
usna harmonika, vokal: Tomislav Goluban
prateći vokali: Daria Hodnik Marinković, Adalbert Turner-Juci
el. gitara: Nebojša Buhin
ak. i slide gitara: Lovro Šicel
ak. gitara: Lovro Šicel
bubnjevi: Igor Vugrek
bas: Damjan Grbac
saksofon (alt i tenor): Robert Polgar
trombon: Denis Martinuš
truba: Krunoslav Zver


SVIM NA ZEMLJI (instr.)

Glazba i tekst: Trad.
Ar.: Tomislav Goluban
usna harmonika: Tomislav Goluban
klavijature: Toni Starešinić
el. gitara: Nebojša Buhin
bubnjevi: Igor Vugrek
bas: Aleksandar Vešić

Producent: Tomislav Goluban
Snimao: Ing. Davor Totović, Studio Kasandra, Tugonica
Miks i mastering: Zvonimir Dusper Dus
Dizajn: Ivan Orož

Dvostruka pobjeda na Hrvatskom blues natjecanju
07.11.2016

Na nedavno održanom osmom "Croatian Blues Challengeu", Tomislav Goluban je pobijedio u obje kategorije - solo/duo i bend kategoriji - a to je prvi put uspjelo istom izvođaču, što je još jedan dokaz iznimne Golubanove kvalitete. Dva tjedna nakon objavljivanja osmog studijskog albuma "Kaj Blues Etno", Tomislav Goluban je originalnim nastupom i autorskim pjesmama zaslužio naklonost stručnog žirija i time stekao pravo da Hrvatske blues snage predstavlja u Americi 2017.

KAJ BLUES ETNO - recenzija
22.10.2016

SoundGuardian, by Mladen Lončar - Mike

NOVO! Objavljen je 8. studijski album
21.10.2016

Album KAJ BLUES ETNO

Datum izlaska albuma: petak, 21.10.2016.

 

Nakon 4 nagrade Porin i nastupa u 20 različitih zemalja, Tomislav Goluban, glazbeni ambasador Zagorja, snimio je svoj osmi studijski album naslovljen ”Kaj blues etno”. Uz obrade tradicijskih napjeva tu je pregršt autorskih naslova te instrumentalnih skladbi. Nesvakidašnjim spojem žanrova i instrumenata, Goluban je i ovim uratkom pomaknuo vlastite kreativne granice. Kombinacija zagorskih motiva, bluesa i etno glazbe uz 40-ak glazbenika (instrumentalista, pjevača i pjevačica), odvest će vas na mjesto gdje postajete neopterećeni bilo kakvim stresom svakodnevnice. Album je još jedan u nizu eksperimenata spajanja različitih dijelova svijeta glazbom. Ovisno o kutu gledišta, za neke je taj svijet velik i nedostižan, a za druge on je tu, nadohvat ruke. Osim rock aranžmana s razigranom sekcijom puhača tu su minimalističke teme uz gajde, dvojnice, tambure, mandolinu i slide gitare. Ulogu ritmičnih instrumenata ovaj su put dobili čak i stari traktori Ursus i Ferguson, a svoje su mjesto na albumu  našle  razne životinje, črvi, planjke i kljeti.

 

Vlak je Golubanova vječna inspiracija, pa je shodno tome za prvi singl izabrana pjesma "Vlak vozi", koja tematizira prolaznost i brzinu života, uspone i padove te mračne tunele nakon kojih ipak dođete na sunčani brijeg. Za singl "Vlak vozi" je snimljen i videospot tijekom kojeg Goluban brzo izmjenjuje instrumente, a nije riječ samo o usnim harmonikama. Vlak je kao glavni motiv pomalo karikiran drvenim dječjim vlakićem, sve u cilju dobre zafrkancije koju i sam izvođač nije odglumio, već proživio. Režiser videospota je Jeronim Marić.

TWOJ BLUES - recenzija (Poljska)
23.05.2016

TWOJ BLUES - recenzija, broj 64, proljeće 2016. (Poljska)