Gdje se nalazite: Početna Članci Novosti

Novosti

Tomislav Goluban potpisao za Croatia Records
20.09.2010

Naš najistaknutiji i najnagrađivaniji virtuozni usnoharmonikaš - Tomislav Goluban - potpisao je početkom rujna ekskluzivni izdavački ugovor s diskografskom kućom Croatia Records za koju će izdati svoj četvrti album. Riječ je o albumu "200$ SUN Memphis Album" koji je početkom 2009. snimljen u antologijskom "Sun" studiju i na dva koncerta u klubovima legendarne Beale Street u Memphisu. Uz deset pjesama s američkog juga, tu su i dvije snimke nastale kasnije u studijima u Zagorju i Chicagu, od kojih je "Memphis Sara" inspirirana istinitim nemilim događajima u hotelu predgrađa u Memphisu.
   
"200$ SUN" svjetlo će dana ugledati sljedeći tjedan, a nulta je promocija albuma zakazana za petak 01.10. u sklopu "1st BBF Blues & Rock Weekenda" u Bikers Beer Factory, Savska 150, na kojem će u tri dana i na dvije pozornice (uz besplatan ulaz) nastupiti 13 izvođača. Tijekom listopada, Goluban će promovirati album po Hrvatskoj, dok će se prva internacionalna "200$ SUN Memphis Album" promocija dogoditi u sklopu najvećeg francuskog blues festivala "Blues sur Seine" na kojem će Goluban nastupiti 11., 12. i 13. studenog.

Osvojena nagrada Indexi (BiH)
05.06.2010

U susjednoj nam Bosni i Hercegovini, album Zagorje Blues osvojio je nagradu Indexi u kategoriji Blues Album Godine.

Osvojena nagrada Porin 2010.
16.05.2010

Od dvije nominacije za nagradu Porin 2010.
kat. br.13 - NAJBOLJA INSTRUMENTALNA IZVEDBA (Vinski vrh)
kat. br.17 - NAJBOLJI BLUES ALBUM (Zagorje Blues)

nagrada je osvojena u kategoriji br. 17 :
NAJBOLJI BLUES ALBUM - ALBUM ZAGORJE BLUES
IZVOĐAČ - TOMISLAV GOLUBAN & LITTLE PIGEON’S FORHILL BLUES
GLAZBENI PRODUCENT - TOMISLAV GOLUBAN
NAKLADNIK - SPONA / AQUARIUS RECORDS

Izvještaj: Muzika.hr

Glazbenik godine
13.04.2010

NAGRADA STATUS, 12.04.2010. RIJEKA, STEREO DVORANA

TOMISLAV GOLUBAN - NAJINSTRUMENTALIST 2009.

Status: nagrada za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja
Hrvatska glazbena unija od 1997. godine dodjeljuje nagradu Status za najbolje instrumentaliste. Ovogodišnja dodjela je četrnaesta po redu: za Status su mogli biti predloženi instrumentalisti, redovni članovi Hrvatske glazbene unije, koji su u protekloj godini objavili vlastita izdanja i/ili su gostovali na albumima drugih izvođača.

Glazbenik godine: i ovogodišnji dobitnici nagrade Status među sobom su birali naj-instrumentalista, kolegu za kojega smatraju da je svojim talentom i umijećem posebno obilježio prošlu godinu. Nakon što je za 2007. to priznanje dobio gitarista Elvis Penava, a za 2008. bubnjar Branimir Gazdik, ovogodišnji dobitnik je zagorski blueser Tomislav Goluban (usna harmonika) koji je prema glasovima svojih kolega glazbenika, na 14. dodjeli nagrada Status proglašen najboljim instrumentalistom u protekloj godini.

http://nagrada-status.hgu.hr/

+VIDEO youtube

HTV 1 "Alpe Dunav Jadran"
08.03.2010

HTV 1 - 10.03.2010. 15:35, 04:35
Alpe Dunav Jadran
Nagradu Wittgenstein zovu i Austrijski Nobel. Ove godine dobio ju je prof. Gerhard Widmer za iznimna znanstvena dostignuća u istraživanju umjetne inteligencije.
Nedavno je izvučen Bugatti, 70 godina "parkiran" na dnu jezera Lago Maggiore. Tamo je završio vjerojatno zbog neplaćenog poreza. Što sad s njim?
Stara tvornica tekstila u Augsburgu i sad opstaje kao muzej i industrijski spomenik prve vrste.
Zagorje Blues najnoviji je izdanak pomame za tom vrstom glazbe u Hrvatskoj. Tko su domaći blueseri?
Urednik: Daria Marjanović

Koncertna promocija albuma "ZAGORJE BLUES" u Zagrebu
23.01.2010

Kako je prošlo koncertno predstavljanje novog albuma ZAGORJE BLUES u zagrebačkom klubu SAX
Hvala svima:)

Kompilacija Hrvatskih Blues Snaga
17.12.2009

BlueStone, Spona i Croatia Records objavili su trostruki cd box "BlueSax! Live!" na kojem su TG & LPFB odsvirali autorski instrumental "Mr. B."

Više informacija na  stranicama Hrvatskih Blues Snaga

Novi radio singl "BOŽIĆNI BLUES"
30.11.2009

Poslušaj na myspace

BOŽIĆNI BLUES
Glazba: Tomislav Goluban, Tekst: Zvonko Kudelić - Žuna, Aranžman: Dražen Buhin
I dok polako ulazimo u doba godine u kojem nas zvončići u podlozi radijskih i TV reklama vabe u neki od mnogobrojnih shopping centara gdje uz zvučnu kulisu u pravilu uvijek istih veselih Božićnih pjesama kupujemo uglavnom nepotrebne stvari – iz glazbene radionice Tomislava Golubana stiže potpuno drugačija Božićna kompozicija. Riječ je o songu socijalne tematike imenom Božićni blues koji je nastao nekoliko dana po uvođenju popularnog hrvatskog „harača“ i inspiriran je problemima svih onih malih ljudi koji neće moći kupiti poklone svojoj djeca za pod bor, a čije anonimne sudbine svakodnevno pratimo u informativnim emisijama prije i poslije već spomenutih reklama.
Tekst pjesme napisao je, sada već dugogodišnji, Golubanov suradnik Zvonko Kudelić Žuna i u njemu se bavi vječnim razlikama onih koji imaju i onih koji nemaju. Jer klasična slika iz starih američkih crno-bijelih božićnih filmova u kojima jedni u bogato ukrašenim dućanima kupuju hrpetine stvari, a drugi to samo mogu gledati s ceste kroz prozor, kao da se preselila u našu recesijsku hrvatsku stvarnost, još dodatno potencirana blještavilom novootvorenih hramova trošenja. Dodatna sol na ranu svakodnevno stiže u vidu pustih milijuna „naših“ novaca koji su nepovratno izgubljeni u moru raznih korupcijskih afera koje kao na pokretnoj traci do jučer bogate uglednike otkrivaju beskrupuloznim kriminalcima.
I usprkos svemu nitko se baš i ne buni. Samo studenti. Živio Matija Gubec!