Gdje se nalazite: Početna Članci

Članci

Jutarnji list 04.04.2015.
04.04.2015

Jutarnji list 04.04.2015.

Recenzije albuma "Blow Junkie"
03.04.2015

LINK za novosti i recenzije vezane za album BLOW JUNKIE

"Blow Junkie"  na vrhu američkih radijskih blues top lista
03.04.2015

Novi album Tomislava Golubana „Blow Junkie“ netom prije službene promocije u Zagrebu počeo je „prašiti“ po svim geografskim širinama i dužinama. Blues ovisnici ga već obožavaju, inozemne radio postaje naveliko emitiraju, a kritika hvali. Kruna svega je prvo mjesto radijske mjesečne Blues Top 25 liste albuma u emisiji „Blues Summit“, Conway, New Hampshire, 93.5 WMWV-FM i četvrto mjesto u emisiji „C.B. Roy‘s Mostly Blues“ WWCU-FM na Sveučilištu Zapadne Karoline. 
U eteru inozemnih radio postaja „Blow Junkie“ je zabilježio nevjerojatan odjek koji je začudio i samog Golubana: „Album sam radio s namjerom da inozemstvo podsjetim da postojim, ali ovako pozitivna reakcija me zbilja iznenadila. Čak su se neki urednici javili da se sjećaju prethodnih albuma, pa se dodatno veselim jer se izgleda moja diskografija vani s pozornošću prati.“ 
Massimo Ferro, radijski urednik talijanske emisije „Highway 61“, Golubanov album „Blow Junkie“ proglasio je „... one of the best I heard from a European blues musician recently“, a Luksemburški Radio ARA kaže da „album donosi kratke, dobro osmišljene, raznolike i privlačane pjesme“. 
„Sirius XM“ je satelitski radio u Americi na kojem između ostalih radi i legendarni američki DJ Howard Stern. B.B. Kingov kanal koji emitira blues glazbu u sklopu Siriusa, uvrstio je vjerojatno prvog hrvatskog izvođača u svoj program. Naime, odabrali su dvije Golubanove pjesme za svoju playlistu. Mailovi odobrenja počeli su stizati nekoliko minuta nakon prvog emitiranja. Dio playliste je tog dana izgledao ovako: T.Goluban, B.B. King, Jimi Hendrix, John Hammond Jr.,... 
„Blow Junkie“ se do sada emitirao u eteru radio postaja Kanade, Australije, Južne Afrike, Francuske, Njemačke, Irske, Italije, Luksemburga, Nizozemske, Engleske..., a najbolje rezultate polučio je u domovini bluesa – Americi na već spomenutim top listama albuma.

Delo (SLO)
12.03.2015

Recenzija by Zdenko Matoz (LINK)

BLOW JUNKIE - Terapija.net
05.03.2015

Recenzija by Horvi (LINK)

Terapija.net
05.03.2015

Recenzija by Horvi (LINK)

Slobodna Bosna (BiH)
09.02.2015

Recenzija by M. Iličić (LINK)

Barikada.com - recenzije
27.01.2015

Recenzija by Branimir Bane Lokner (Zemun, Srbija) (LINK)

Recenzija by Dragutin Matošević (Tuzla, BiH) (LINK)