Gdje se nalazite: Početna Članci

Članci

Recenzija, Nacional
13.11.2016

Dvostruka pobjeda na Hrvatskom blues natjecanju
07.11.2016

Na nedavno održanom osmom "Croatian Blues Challengeu", Tomislav Goluban je pobijedio u obje kategorije - solo/duo i bend kategoriji - a to je prvi put uspjelo istom izvođaču, što je još jedan dokaz iznimne Golubanove kvalitete. Dva tjedna nakon objavljivanja osmog studijskog albuma "Kaj Blues Etno", Tomislav Goluban je originalnim nastupom i autorskim pjesmama zaslužio naklonost stručnog žirija i time stekao pravo da Hrvatske blues snage predstavlja u Americi 2017.

Recenzija SoundGuardian
23.10.2016

SoundGuardian, by Mladen Lončar - Mike

Recenzije albuma "Kaj Blues Etno"
23.10.2016

KAJ BLUES ETNO - LINK za press novosti

KAJ BLUES ETNO - recenzija
22.10.2016

SoundGuardian, by Mladen Lončar - Mike

NOVO! Objavljen je 8. studijski album
21.10.2016

Album KAJ BLUES ETNO

Datum izlaska albuma: petak, 21.10.2016.

 

Nakon 4 nagrade Porin i nastupa u 20 različitih zemalja, Tomislav Goluban, glazbeni ambasador Zagorja, snimio je svoj osmi studijski album naslovljen ”Kaj blues etno”. Uz obrade tradicijskih napjeva tu je pregršt autorskih naslova te instrumentalnih skladbi. Nesvakidašnjim spojem žanrova i instrumenata, Goluban je i ovim uratkom pomaknuo vlastite kreativne granice. Kombinacija zagorskih motiva, bluesa i etno glazbe uz 40-ak glazbenika (instrumentalista, pjevača i pjevačica), odvest će vas na mjesto gdje postajete neopterećeni bilo kakvim stresom svakodnevnice. Album je još jedan u nizu eksperimenata spajanja različitih dijelova svijeta glazbom. Ovisno o kutu gledišta, za neke je taj svijet velik i nedostižan, a za druge on je tu, nadohvat ruke. Osim rock aranžmana s razigranom sekcijom puhača tu su minimalističke teme uz gajde, dvojnice, tambure, mandolinu i slide gitare. Ulogu ritmičnih instrumenata ovaj su put dobili čak i stari traktori Ursus i Ferguson, a svoje su mjesto na albumu  našle  razne životinje, črvi, planjke i kljeti.

 

Vlak je Golubanova vječna inspiracija, pa je shodno tome za prvi singl izabrana pjesma "Vlak vozi", koja tematizira prolaznost i brzinu života, uspone i padove te mračne tunele nakon kojih ipak dođete na sunčani brijeg. Za singl "Vlak vozi" je snimljen i videospot tijekom kojeg Goluban brzo izmjenjuje instrumente, a nije riječ samo o usnim harmonikama. Vlak je kao glavni motiv pomalo karikiran drvenim dječjim vlakićem, sve u cilju dobre zafrkancije koju i sam izvođač nije odglumio, već proživio. Režiser videospota je Jeronim Marić.

Twoj Blues (travanj 2016.)
23.05.2016

TWOJ BLUES - recenzija, broj 64, proljeće 2016. (Poljska)

TWOJ BLUES - recenzija (Poljska)
23.05.2016

TWOJ BLUES - recenzija, broj 64, proljeće 2016. (Poljska)