Gdje se nalazite: Početna Članci

Članci

Polako starim NOVI SINGL
07.03.2017

Nakon posjeta američkom Memphisu i tri koncerta na 33. IBC-u u klubovima ulice Beale, Tomislav Goluban objavljuje novi singl s aktualnog albuma "Kaj Blues Etno" koji je prošli tjedan ušao na Top 10 listu CFBX FM radija u Kanadi.
Pjesma ''Polako starim'' u dinamičnoj country melodiji pretresa boljku svakoga od nas. Vrijeme koje nam leti pred nosom, a rado bismo ga barem malko usporili. Goluban kaže: ''Ova pjesma je nekako postala rođendanska, ekipa ju je odlično prihvatila. A na kraju krajeva, ovo je za svakog od nas vrlo osobna tema. Hoćete li je doživjeti depresivno ili se s godinama još više razmahati, ovisi o Vama. Biti mlad ili star ionako nije stvar godina, već životne energije u nama''.
Iako kaže da stari, Golubanova glazbena mašina još ne ''pušta ulje'', baš naprotiv. Kao i svaki pravi blueser što više kilometara ima na svom ''cajgeru'', on je sve žešći i bolji. "Ako je album dobar glazbenim urednicima u Kanadi, iskreno se nadam da će konačno i domaći eter prepoznati našu glazbu", zaključio je Goluban.

Singl TEBE RAD IMAM
09.01.2017

2. singl s albuma KAJ BLUES ETNO

Tomislav Goluban na 8. je Croatian Blues Challenge-u u Zagrebu, proglašen najboljim izvođačem u solo/duo i bend kategoriji, što dosad nije uspjelo niti jednom hrvatskom blueseru. Tom je pobjedom osigurao plasman na svjetsko blues natjecanje, International Blues Challenge. 33-će izdanje ove manifestacije održat će se krajem siječnja u američkom Memphisu, kolijevci bluesa i rock'n'rolla, gradu Elvisa Presleya i mnogih drugih glazbenih ikona. Goluban i bend kojeg čine Krunoslav Zver, Hrvoje Funda, Dragutin Hojsak i Vjekoslav Geček od 31. siječnja do 4. veljače odmjerit će snage sa 300-tinjak bluesera iz cijelog svijeta.

Na nedavno objavljenom osmog albuma ''Kaj Blues Etno'', uz obrade tradicijskih napjeva, možete poslušati i pregršt novih autorskih naslova. Jedan od njih je i novi singl ''Tebe rad imam'', za kojeg Tomislav potpisuje i glazbu i stihove, dok je vokal savršeno interpretirao najpoznatiji zagorski bas Adalbert Turner - Juci koji je na spomenutom albumu otpjevao šest pjesama. ''Tebe rad imam'' ljubavna je razglednica, puna poštovanja i divljenja. Kako je glazba ljudima već tisućljećima kanal za izražavanje raznih emocija, tako je i najčešća pokretačka snaga za njeno stvaranje, upravo ljubav.
''Ljubav se često koristi kao početna točka za stvaranje glazbe, jedna je od najljepših darova koje umjetnik može nekome dati. Rad imamo svaki dan kad otvorimo oči i kad krenemo leći, ta nas emocija hrani i motivira, vodi i oblikuje. Juci je svojim vokalom ovoj pjesmi dao poseban ugođaj, a i mislim da smo na neki način pomakli granice u razotkrivanju mekih srca emotivnih zagorskih mužof, pogotovo kad je ljubav usmjerena na pejzaž, kljeti i vinograde'', našalio se Goluban. 
YouTube LINK    
YouTube LINK instr. verzija   

NOVO! Božićni singl!
02.12.2016

Dvostruki božićni singl Tomislava Golubana: BO BO BOŽIĆ + SVIM NA ZEMLJI (instr.)

I dok se sa svojim bendom priprema za Svjetsko blues natjecanje u američkom Memphisu krajem siječnja sljedeće godine, Goluban objavljuje božićni singl s dvije nove pjesme.
Poznata "Svim na zemlji" snimljena je u instrumentalnoj verziji, a u autorskoj "Bo Bo Božić", dominira bogat instrumentarij, sekcija puhača i naravno, usna harmonika. Vesela atmosfera, toplina doma i zajedništvo, glavni su motivi ove božićne priče u kojoj: kuglice na boru, njišu se čekaju zoru, dok iz našeg kamina, toplina nam svira. Pleši i zapjevaj, sretan Božić nek je Vam, na krilima anđela, vedar i nasmijan.

BO BO BOŽIĆ
Glazba i tekst: Tomislav Goluban
Ar.: Tomislav Goluban, Aleksandar Vešić
usna harmonika, vokal: Tomislav Goluban
prateći vokali: Daria Hodnik Marinković, Adalbert Turner-Juci
el. gitara: Nebojša Buhin
ak. i slide gitara: Lovro Šicel
ak. gitara: Lovro Šicel
bubnjevi: Igor Vugrek
bas: Damjan Grbac
saksofon (alt i tenor): Robert Polgar
trombon: Denis Martinuš
truba: Krunoslav Zver


SVIM NA ZEMLJI (instr.)

Glazba i tekst: Trad.
Ar.: Tomislav Goluban
usna harmonika: Tomislav Goluban
klavijature: Toni Starešinić
el. gitara: Nebojša Buhin
bubnjevi: Igor Vugrek
bas: Aleksandar Vešić

Producent: Tomislav Goluban
Snimao: Ing. Davor Totović, Studio Kasandra, Tugonica
Miks i mastering: Zvonimir Dusper Dus
Dizajn: Ivan Orož

Recenzija iz Nizozemske, Blues Magazine
29.11.2016

Blues Magazine, tekst: Filip Heidinga