Gdje se nalazite: Početna Članci

Članci

Velvet Space Love - Music Box
17.08.2018

Recenzija
Music Box, 16.08.2018.
By Boris Abramović

Velvet Space Love - Linkovi na VSL recenzije
09.08.2018

HR recke potražite na OVDJE, a inozemne na LINKU

Velvet Space Love - Ravno do dna
09.08.2018

Recenzija
Ravno do dna 09.08.2018.
by Zoran Stajčić

Velvet Space Love - Terapija.net
05.08.2018

Recenzija
Terapija.net
by Horvi

Velvet Space Love - Barikada.com
09.07.2018

Recenzija
Barikada.com
by Dragutin Matošević

Velvet Space Love - ALBUM TJEDNA!
23.06.2018

ALBUM TJEDNA
Piše: Zlatko GALL
TOMISLAV GOLUBAN featuring TONI STAREŠINIĆ
Velvet Space Love
Spona

**** ½
„Kaubojska“ usna harmonika i elektronika doimlju se naizgled kao čisti oksimoron. Malo sutra! Jer neočekivana suradnja blues velemajstora usne Harmnonike Tomislava Golubana i „chuievca“ Tonija Starešinića iznjedrila je organski sraslu glazbu!
Uvodna „Zero Gravity“ je ambijentalna americana kao pismo o namjerama i suvereni ulazak u prostor kojeg je odavno naznačio Ry Cooder svojim soundtrackom za „Paris Texas“. Teško je zamisliti bolji instrumental kao predložak za imaginarni soundtrack „desert bluesa“ s onom „udaljenom harmonikom“ koja leluja kroz pustinjsku „nedodžiju“. Kao potvrda da je „to baš to“ dvojcu se priključuje nenadmašni Vlado Simcich Vava koji je odavno ispekao „zanat“ izvanserijskog gitariste s nagnućem prema „cooderovštini“ odnosno ambijentalnoj americani; ovog puta sa zanimljivim ritmičkim dodacima. Goluban – kojem inače sjajno pristaje atribut europskog Charliea McCoya – savršeno se spario s krautrockerskim (a la Tangerine Dream) prog-rockom ili jazz-rockom sedamdesetih (Weather Report na „I Sing The Body Electric“) ozračenih sintovima Starešinića a dodatkom drombulja i klavirskog sola otplovio u astralna prostranstva. „Hypersleep Dream“ sa sopran saksofonom Josipe Lončar nova je sjajna lirska ambijentalna „western“ tema koja bi zacijelo razgalila i samog Morriconea a „10_9_3“ calexicovska tema „podebljana“ akustičnom (Nebojša Buhin) i električnom gitarom (Robert Bašić) te bubnjevima Igora Vugreka. „The Busiest Woman I've Ever Got“ uvodi i puhače u transžanrovski jazzy brzac naglašavajući Golubanovo virtuozno umijeće ali i Starešinićev osjećaj za rasni „groove“. „TSMK“ - uz bas Damjana Grbca i gitaru Nebojše Buhina – opet jaše prerijskim stazama dok je „Till The End Of Space And Time“, fantastična fuzija prašnjavog countryja i retro elektronike na tragu i sinti-popa osamdesetih i prog-rocka sedamdsetih. Naizgled nespojivo no – čudesno!
Tri dodana remixa dodatna su vrijednost. Remix „Zero Gravity“ broj je pretumbao i gurnuo u plesno podatni klupski broj retro šarma a „Space Drive“ – ponovo participacijom programera Damjana Blažuna – u ultimativan komad ambijentalnog space rocka. I „TSM“ u sporovoznom remixu seli u isti prostor s harmonikom koja na trenutke zvuči kao vocoder, toplim sintovima, muklim basom i Buhinovim gitarskim naglascima.
Zaključna „Man With Harmonica“ posveta je velikom Morriconeu i Sergiu Leoneu odnosno kultnom „Bilo jednom na Divljem Zapadu“, naravno bez originalne potpore orkestra te s maštovitim klavijaturama Starešinića kao sparing partnera Golubanu.
„Velvet Space Love“ nije za publiku koja skače na stol, lomi čaše i podvriskuje još prije refrena no riječ je o odličnom, zabavnom i vraški smionom albumu dvaju sjajnih instrumentalista.

Velvet Space Love - MLPU
15.06.2018

Recenzija
Music-lp-underground
By Jerko Jakšić

Velvet Space Love - Muzika.hr
13.06.2018

Recenzija
Muzika.hr
by Zoran Tučkar

Recenzije albuma "Velvet Space Love"
18.05.2018

Velvet Space Love - link na press novosti

Velvet Space Love - Jutarnji List 18.05.2018.
18.05.2018

Recenzija
Jutarnji list 18.05.2018.
by Aleksandar Dragaš