Gdje se nalazite: Početna Članci

Članci

Novi spot!
11.10.2010

"200$ SUN Memphis Album" osim audio materijala sadržava i bonus video materijal u obliku dokumetarnog filma Grabrovec - Tennessee, snimljen ahvaljujući ideji Dražena Buhina i kameri Davora Batisweilera. Naknadno je sve skupa doradio i montirao Zoran Stajčić.  U taj video materijal inkorporiran je i 1. video spot za istoimenu pjesmu čije je stihove napisao Robert Grubić – Gobo, nekoliko dana prije odlaska u Ameriku. Male izmjene u tekstu te glazba, nastale su u  iznajmljenom Chevyju negdje između Nashvillea i Memphisa. Spot je snimljen u SUN studiju te na ulicama Memphisa i Nashvillea. Režiju potpisuje Zoran Stajčić.

YOU TUBE

 

Intervju Vip.hr
04.10.2010
Tomislav Goluban potpisao za Croatia Records
20.09.2010

Naš najistaknutiji i najnagrađivaniji virtuozni usnoharmonikaš - Tomislav Goluban - potpisao je početkom rujna ekskluzivni izdavački ugovor s diskografskom kućom Croatia Records za koju će izdati svoj četvrti album. Riječ je o albumu "200$ SUN Memphis Album" koji je početkom 2009. snimljen u antologijskom "Sun" studiju i na dva koncerta u klubovima legendarne Beale Street u Memphisu. Uz deset pjesama s američkog juga, tu su i dvije snimke nastale kasnije u studijima u Zagorju i Chicagu, od kojih je "Memphis Sara" inspirirana istinitim nemilim događajima u hotelu predgrađa u Memphisu.
   
"200$ SUN" svjetlo će dana ugledati sljedeći tjedan, a nulta je promocija albuma zakazana za petak 01.10. u sklopu "1st BBF Blues & Rock Weekenda" u Bikers Beer Factory, Savska 150, na kojem će u tri dana i na dvije pozornice (uz besplatan ulaz) nastupiti 13 izvođača. Tijekom listopada, Goluban će promovirati album po Hrvatskoj, dok će se prva internacionalna "200$ SUN Memphis Album" promocija dogoditi u sklopu najvećeg francuskog blues festivala "Blues sur Seine" na kojem će Goluban nastupiti 11., 12. i 13. studenog.

Osvojena nagrada Indexi (BiH)
05.06.2010

U susjednoj nam Bosni i Hercegovini, album Zagorje Blues osvojio je nagradu Indexi u kategoriji Blues Album Godine.

Osvojena nagrada Indexi u BiH
05.06.2010

U susjednoj nam Bosni i Hercegovini, album Zagorje Blues osvoji je nagradu Indexi u kategoriji Blues Album Godine.

Osvojena nagrada Porin 2010.
16.05.2010

Od dvije nominacije za nagradu Porin 2010.
kat. br.13 - NAJBOLJA INSTRUMENTALNA IZVEDBA (Vinski vrh)
kat. br.17 - NAJBOLJI BLUES ALBUM (Zagorje Blues)

nagrada je osvojena u kategoriji br. 17 :
NAJBOLJI BLUES ALBUM - ALBUM ZAGORJE BLUES
IZVOĐAČ - TOMISLAV GOLUBAN & LITTLE PIGEON’S FORHILL BLUES
GLAZBENI PRODUCENT - TOMISLAV GOLUBAN
NAKLADNIK - SPONA / AQUARIUS RECORDS

Izvještaj: Muzika.hr